Boeken

Schemergoud

Prijs: € 28,95

Bundel van oude en nieuwe verhalen en anekdotes betreffende verschillende plaatsen op de Veluwe, maar met name het park De Hoge Veluwe. De auteur vertelt van eigen ervaringen in de natuur, van ontmoetingen met Veluwenaren als jachtopzieners, stropers, boeren en plattelandsbewoners die hun verhalen vertellen. Hij geeft een beeld van het oude Veluwse plattelandsleven in harmonie met de natuur, soms volgens eigen regels in oppositie van de milieubeweging. In de bundel zijn enkele oude sagen opgenomen, opgetekend uit de mond van Veluwenaren. De auteur begaat een enkele historische onjuistheid, zoals het verdwijnen van het feodale stelsel aan het begin van de 20e eeuw. Het boek is geillustreerd met zwart-witafbeeldingen van hedendaagse en historische foto’s van markante personen, landschappen en dieren. Eerder verscheen van de auteur een soortgelijke publicatie*. Geillustreerd in zwart-wit met pentekeningen en foto’s.

Bekijk boek:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s